Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pvcinfo.be INFO OVER DE TOEPASSINGEN, PRIJZEN & PLAATSING VAN PVC
Pvcinfo.be

PVC ramen vs. andere materialen

Door de hoge isolerende waarde van PVC bespaar je tot 20% op je energiekosten. Kunststof of PVC is goedkoper dan hout en aluminium, en dit met een even goede kwaliteit. In dit artikel overlopen we de prijs, het onderhoud en de stijl van PVC ramen en vergelijken we het met profielen uit andere materialen.

Ga snel naar: prijs PVC ramenonderhoudstijlofferte aanvragen

1) Prijs: Welke profielen bij mijn budget?

Van de verschillende mogelijke materialen voor raamprofielen is PVC het goedkoopste. En dit zonder dat het aan kwaliteit moet onderdoen. PVC geniet van uitstekende isolatiewaarden en je kan het direct in de gewenste kleur bestellen. Hierdoor moet je bij PVC geen kosten bij rekenen voor extra isolatie of schilderwerken.

Houten ramen, dit wil zeggen met houten profielen, zijn iets duurder dan PVC, maar hebben een nog iets betere isolatiewaarde. Bij de prijs van hout moet je er wel rekening mee houden dat er nog kosten bij komen voor het onderhoud ervan (zie punt 2 “Onderhoud”). Hout moet je namelijk om de zoveel tijd beitsen, oliën of vernissen waar ook nog kosten bij komen kijken.

Hou je van de warme uitstraling van hout maar wil je toch de voordelen van PVC? Dat kan! Er zijn PVC ramen op de markt met een houtlook. Deze zijn tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden.

MateriaalRichtprijs/m²Isolatiewaarde*
PVC€700 - €8001.2 - 0.78 W/m²K
Hout€750 - €9000.8 - 0.63 W/m²K
Aluminium€800 - €9501.5 - 0.8 W/m²K
* W/m²K (aantal Watt per m² bij een temperatuurverschil van 1 Kelvin): Hoe lager deze waarde, hoe beter het isoleert

Deze prijzen zijn richtprijzen en variëren afhankelijk van het soort raam en de gekozen beglazing. Je kan eenvoudig een prijs op maat ontvangen via onze offertepagina. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend.

2) Onderhoud

In tegenstelling tot andere materialen heb je aan PVC geen onderhoud. Het wordt geleverd en geplaatst in de kleur die jij wenst, dus het moet niet meer geschilderd worden. Bovendien gaat PVC niet snel verkleuren en is het bestand tegen weer en wind.

Hout oogt heel erg mooi maar er komt wel enig onderhoud bij kijken. Zo moet het goed beschermd worden om te voorkomen dat het gaat rotten als het hout veel in contact komt met vocht. Hout vergrijst na een tijdje, als je deze grijze look wel mooi vindt, kan je het zo laten, anders zal je je hout moeten beschermen om dit te voorkomen.

Zoals hierboven vermeld, kan je kiezen voor PVC met een houtlook. Zo geniet je van de uitstraling van hout met het onderhoudsgemak van PVC. Aluminum vraagt net als PVC nauwelijks onderhoud en is ook kleurvast. Via de offertepagina kan je eenvoudig prijzen op maat ontvangen.

pvc ramen plaatsen

Graag passende rolluiken bij jouw PVC ramen? Dan zijn PVC rolluiken dé ideale keuze. ⇒ Lees hier meer over PVC rolluiken.

Naast PVC kan je ook voor een andere materiaal kiezen voor jouw ramen (en deuren). Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek er alles over in de rubriek ramen en deuren op tipsentricks.be.

3) Welke profielen bij welke stijl?

Aluminium kan heel slank toegepast worden en past daarom mooi bij een moderne stijl. Hout past over het algemeen perfect bij een klassieke of landelijke stijl, maar door het te verven kan je het ook bij moderne huizen toepassen.

Door de veelzijdigheid van PVC kan dit materiaal zonder problemen in alle stijlen toegepast worden. Dit is mogelijk omdat je PVC in allerlei uitvoeringen kan verkrijgen. Bij moderne projecten kan je PVC in hippe kleuren toepassen, bij klassieke projecten kan je gaan voor PVC met een houtlook. Ook wanneer je woning een meer industriële stijl heeft, kan je bij PVC terecht (denk maar aan PVC met betonlook).

Offertes ontvangen

Graag een vrijblijvende offerte voor PVC ramen en deuren of een vergelijking met andere materialen? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij raam- en deurfabrikanten die actief zijn in jouw regio.