Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pvcinfo.be INFO OVER DE TOEPASSINGEN, PRIJZEN & PLAATSING VAN PVC
Pvcinfo.be

Deuren pvc

Zoek je een deur met weinig onderhoud en een mooie uitstraling? Dan is pvc helemaal jouw ding. Als je kiest voor een deur van pvc, dan kies je voor de vele voordelen die deze deuren bieden. Deuren van pvc zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren, en stijlen en dat tegen zeer betaalbare prijzen.

Interesse in pvc deuren? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes en vergelijk prijzen.

 

Voordelen van deuren in pvc

Het grote voordeel van kunststof deuren is de uitstekende isolatiewaarde. Hiervoor zorgen de meerdere kamers en verschillende dichtingen in de deurprofielen. De binnendichting houdt het geluid tegen, terwijl de buitendichting overtollig water buiten houdt.

+ Onderhoudsvrij: pvc deuren hoef je alleen maar een 1 à 2 keer per jaar schoon te maken.
+ Goede isolator: uitstekende isolerende werking, houdt de warmte goed vast en tochtdicht.
+ Budgetvriendelijk: de prijs van pvc deuren ligt lager dan houten deuren of aluminium.
+ Licht: pvc is licht van gewicht.
+ Veelzijdig: verkrijgbaar in veel soorten, kleuren en uitvoeringen.
+ Duurzaam: pvc deuren hebben een lange levensduur en ze zijn uitstekend recycleerbaar.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen of minder interessante eigenschappen verbonden aan deuren in pvc. Zo zijn ze moeilijk te overschilderen. Als je dus eenmaal een kleur gekozen hebt, zit je er wel een hele tijd aan vast. Deuren in pvc kan je niet bewerken en krassen zie je snel. Het is dus uitkijken met scherpe materialen bij pvc deuren. Tot slot zijn pvc deuren ook niet bestand tegen hoge temperaturen.

voordeur in pvc

Soorten pvc deuren

Pvc is het uitgelezen materiaal voor voordeuren, buitendeuren en schuifdeuren. Buitendeuren en voordeuren in pvc of kunststof zijn verkrijgbaar met houtimitatie of aluminiumlook, maar hebben geen nadelen op vlak van onderhoud.

 

Pvc voordeuren

Voordeuren in pvc zijn erg budgetvriendelijk. Ze zijn te verkrijgen in vele kleuren. Wat vooral belangrijk is bij een voordeur is dat deze bij de stijl van het huis past. Met een pvc voordeur is dit geen enkel probleem, want je kan deze krijgen in heel veel verschillende stijlen: van modern en strak tot klassiek en landelijk. Ook imitaties in hout en aluminium zijn mogelijk. Zo combineer je de voordelen van deze materialen, zonder de hoge kostprijs en het intensieve onderhoud.

De prijs van een pvc voordeur bedraagt ongeveer 1.600 euro, incl. btw en plaatsing. We hebben het dan over een standaard voordeur van pvc. Wil je bijvoorbeeld een veiligheidsdeur van pvc? Tel er dan zeker 1.000 euro bij. Ook extra opties als een pvc voordeur met glas of veiligheidssloten drijven de prijs op. Een deur in pvc is gemiddeld 15% goedkoper dan een houten voordeur en 20% dan een voordeur in aluminium.

Offerte op maat ontvangen voor jouw pvc voordeur? Maak hier gebruik van onze gratis offertedienst en vergelijk maximaal 3 offertes.

 

Buitendeuren in pvc

Bij buitendeuren zijn veiligheid en inbraakwering een belangrijk aandachtspunt. Naast een standaard penslot in het midden (éénpuntsluiting) heb je ook varianten met driepuntsluiting en zelfs vijfpuntsluiting. Bij deze sloten wordt de deur op meerdere punten in de deurstijl verankerd bij het sluiten van de deur. Dit biedt extra weerstand tegen inbraken. Grote glaspartijen raden we af bij buitendeuren. Je kan buitendeuren in pvc ook uitrusten met dievenklauwen, die de deuren extra verankeren aan de scharnierzijde.

De gemiddelde prijs van buitendeur van pvc ligt tussen 800 en 1.000 euro, incl. btw en plaatsing. Je hebt dan een kwalitatief goede pvc buitendeur met een uitstekende isolerende werking. Extra opties zorgen ook hier voor een hogere prijs. Daarbij zijn buitendeuren van pvc ook goedkoper dan die van hout of aluminium. De prijs van een buitendeur van hout ligt gemiddeld 200 euro hoger en de prijs van een buitendeur van aluminium ongeveer 300 euro.

Offerte op maat ontvangen voor jouw buitendeuren in pvc? Maak hier gebruik van onze gratis offertedienst en vergelijk maximaal 3 offertes.

 

Pvc schuifdeuren

Schuifdeuren, beter bekend als schuiframen, nemen een groot deel van je muur in beslag en verbinden je woning met buitenruimte. Dat betekent dat je best heel wat aandacht besteedt aan de isolerende functie van een schuifdeur. En net op dat punt maakt een schuifdeur in pvc het verschil. Pvc is een uitstekende isolator. In combinatie met isolerend glas profiteer je van maximale lichtinval tegen een minimale energiefactuur.

Een schuifdeur in pvc is bijna altijd maatwerk. Een sterk bepalende factor is de keuze van het glas. Hoe beter isolerend glas je koopt, hoe hoger de prijs. Je mag er vanuit gaan dat een basis schuifdeur van pvc met hoog isolerend glas gemiddeld 1.000 tot 1.200 euro kost, incl. btw en plaatsing. Ter vergelijking: een houten schuifdeur kost je gemiddeld 1.200 tot 1.400 euro. Een schuifdeur in aluminium 1.700 tot 1.900 euro.

Offerte op maat ontvangen voor jouw pvc schuifdeur? Maak hier gebruik van onze gratis offertedienst en vergelijk maximaal 3 offertes.

Schuifraam pvc

In welke kleuren is pvc verkrijgbaar?

Je kan pvc deuren in verschillende kleuren kopen. Welke dat zijn, is een beetje afhankelijk van de leverancier. Bij de meeste leveranciers kan je kiezen uit ongeveer 25 kleuren. De meeste kleuren zijn gericht op de kleuren die houten of aluminium buitendeuren ook hebben zoals wit, crème, ivoor, dennengroen, noten, mahonie of eik. Houd er rekening mee dat sommige kleuren duurder zijn dan de standaardkleuren.

 

Onderhoudsarm

Deuren van pvc hebben in principe weinig onderhoud nodig. Het belangrijkste is dat je ze een paar keer per jaar reinigt met wat lauw water, wat milde zeep en een zachte doek. Gebruik vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen of schurende sponsjes. Deze kunnen de deuren van pvc behoorlijk aantasten en dit kan leiden tot onherstelbare schade.

 

Pvc deuren op maat

Deuren zijn vaak verkrijgbaar in een aantal standaardafmetingen. Toch is maatwerk bij deuren zeker ook van toepassing, zowel bij nieuwbouw als renovatie. De maten worden eerst bij je thuis opgemeten en vervolgens op maat gemaakt. Het is dus niet mogelijk om een pvc deur te kopen en deze ter plekke nog op maat te maken. Iets wat bijvoorbeeld bij een houten deur wel kan.

Op maat gemaakte pvc deuren zijn wel steeds duurder dan standaard deuren maar integreren dan ook perfect in je woning. Geïnteresseerd in pvc deuren op maat? Maak gebruik van gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend tot 3 offertes van erkende vakmannen uit je buurt. Zo kan je prijzen vergelijken en aardig wat besparen.

pvc schuifdeur