Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pvcinfo.be INFO OVER DE TOEPASSINGEN, PRIJZEN & PLAATSING VAN PVC
Pvcinfo.be

Pvc planchetten

Is de gevel van je woning aan renovatie toe? Wil je een betere isolatie van de gevel? Of gewoon je huis een andere uitstraling geven? Dan is gevelbekleding een ideale oplossing. Veel mensen denken dat dit hoge kosten met zich meebrengt. Pvc planchetten zijn echter een budget- en onderhoudsvriendelijke oplossing.

Ga snel naar: voordelenprijszelf plaatsen?Offerte aanvragen

 

pvc planchetten Wat is pvc gevelbekleding?

Pvc gevelbekleding zijn kunststof platen of planchetten die horizontaal of verticaal tegen de muur van de woning worden geplaatst. Deze gevelplaten kennen we ook als pvc sidings. Pvc planchetten voor buiten kan je in allerlei soorten en maten kopen en geven de woning een absolute meerwaarde.

 

Budgetvriendelijk en onderhoudsvrij

Pvc sidings bieden veel voordelen:

+ Ideaal bij renovatie: bij een gevelrenovatie hoef je niet de hele muur te herstellen, maar kan je dit eenvoudig wegwerken met pvc muurbekleding.

+ Goede isolator: de pvc planchetten zorgen voor een isolerende laag. Dit scheelt behoorlijk in de stookkosten.

+ Verkrijgbaar in alle RAL- kleuren:  ook imitatie hebben van houtnerf of steenstructuur mogelijk. Het verschil met echt hout als gevelbekleding is dan ook nauwelijks meer te zien.

+ Onderhoudsvrij: een occassionele schoonmaakbeurt met water en milde zeep is voldoende.

+ Budgetvriendelijk: prijs/kwaliteit één van de beste opties.

PVC muurbekleding past bij iedere woning, of deze nou klassiek of modern is. Zeker is dat de pvc sidings het huis een hele andere, moderne look geven. Pvc planchetten werken brandvertragend en doven zichzelf uit. Hierdoor is het brandrisico bijzonder laag. Ze zijn zeer duurzaam: van alle gevelbekleding gaat pvc het langst mee en ze zijn volledig recycleerbaar.

 

Wat kosten pvc planchetten?

Pvc planchetten voor buiten kosten gemiddeld op 75 tot 125 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing. De prijs van losse panelen (zonder plaatsing) bedraagt tussen 25 en 75 euro per vierkante meter.  Ontvang hier tot 3 prijsvoorstellen op maat van erkende vakmannen uit je buurt via onze gratis offertedienst.

 

Kan ik pvc planchetten zelf plaatsen?

Er zijn verschillende manieren om de gevel te bekleden. Het bekendst is aanbrengen van pvc gevelbekleding door middel van een houten raamwerk. De houten latten worden aan de gevel bevestigd. Vervolgens plaats je de pvc planchetten erop. Eventueel breng je isolatiemateriaal tussen de gevel en de pvc planchetten aan.

Een tweede manier is via het tand-groefsysteem. Met behulp van onzichtbare clips zet je de planchetten vast. Pvc planchetten kan je ook lijmen, meestal als de gevel ook geïsoleerd wordt. De pvc muurbekleding wordt dan op het isolatiemateriaal gelijmd, zodat een ijzersterke constructie ontstaat.

Slecht geplaatste gevelbekleding kan loskomen bij hevige wind en gevaarlijke situaties veroorzaken. Vochtindringing en vochtproblemen zijn mogelijke andere gevolgen. Doe daarom beroep op een vakman. Deze heeft de juiste kennis en ervaring om de pvc planchetten op een juiste en snelle manier te monteren. Bovendien krijg je garantie op de plaatsing van de planchetten. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

gevelbekleding in pvc