Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pvcinfo.be INFO OVER DE TOEPASSINGEN, PRIJZEN & PLAATSING VAN PVC
Pvcinfo.be

PVC afsluitingen

Wil je een duurzame tuinafsluiting, makkelijk in onderhoud? Dan is een PVC afsluiting een interessante optie. PVC tuinafsluitingen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren waardoor je zeker een exemplaar vindt dat past bij jouw wensen en tuin. Hier alles over de mogelijkheden, eigenschappen en prijzen.

Ga snel naar: VoordelenPrijsUitvoeringenTuinscherm composietDHZ

Waarom kiezen voor PVC tuinschermen?

Kunststof PVC afsluitingen hebben enkele interessante voordelen t.o.v. schuttingen in andere materialen zoals hout of beton:

+ Onderhoudsvriendelijk: Goed bestand tegen vocht, weersinvloeden, rotting, … waardoor beitsen, schilderen, oliën overbodig is. Af en toe schoonmaken met water moet in principe volstaan.
+ Goed bestand tegen vocht en weersinvloeden: Rot daardoor minder snel en gaat dus langer mee. Ter bescherming tegen vocht plaatst men bij andere materialen (vooral hout) vaak een betonpaneel waar de schutting contact maakt met grond. Dat is niet nodig bij pvc afsluitingen.
+ Lange levensduur (>40 jaar): Gaat lang mee doordat het goed bestand is tegen vocht, weersinvloeden en rotting. 
+ Splintert niet:
Een houten afsluiting daarentegen splintert na verloop van tijd wel waardoor deze er minder mooi uitziet.
+ Snelle plaatsing: PVC is een licht materiaal, wat een ‘makkelijke’ en snelle plaatsing mogelijk maakt.
+ Op maat of kant-en-klaar te verkrijgen
+ Milieuvriendelijk
: Niet iedereen bekijkt het op deze manier, maar voor een tuinscherm in pvc wordt gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal en hoeven er geen bomen omgehakt te worden.
+ Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren: Zo vind je altijd een exemplaar dat perfect past bij jouw wensen.

 

Prijs pvc afsluitingen

Hoeveel je betaalt voor een tuinafscheiding in pvc is vooral afhankelijk van de gewenste uitvoering en afmetingen. Hou er rekening mee dat ook de montage kosten met zich meebrengt.

Soort pvc afsluiting
Gemiddelde prijs
(incl. btw, excl. plaatsing)
PVC schutting op rol
Vanaf ± €50 (1,5m x 3m)
PVC tuinscherm
€40 - €130 per lopende meter (afhankelijk van de afwerking)
PVC hekwerk
Vanaf ± €75 per m²
PVC zichtdoek
Vanaf ± €25 (1m x 10m)
Montage: ± €30 à €50 per uur
Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor een kunststof pvc afsluiting? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Uitvoeringen tuinafscheiding pvc

Pvc tuinafsluitingen zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren. Deze ruime keuzemogelijkheid maakt dat je altijd een afsluiting vindt die past bij jouw tuin en wensen.

1. Pvc schutting op rol

Deze tuinschermen bestaan uit PVC latjes of buisjes die aan elkaar gebonden zijn. Doordat de kunststof latjes aan elkaar gebonden zijn, is de afsluiting zo goed als ondoorzichtig (± 98%).

In de meeste gevallen zijn pvc tuinschermen op rol dubbelzijdig afgewerkt. Dat betekent dat beide zijden op dezelfde manier mooi afgewerkt zijn en er dus geen holle zijde/achterkant is. Optionele afwerklijsten zorgen daarbij voor bescherming en een mooie afwerking aan de rand.

Pvc schuttingen op rol zijn beschikbaar in verschillende kleuren (zelfs met bamboelook), hoogtes en lengtes én zijn makkelijk op maat te knippen. Je kan ze losstaand plaatsen, maar ook via tie-wraps of krammen bevestigen tegen een balkon, muur of bestaande afsluiting.

Gemiddelde prijs: Vanaf ± €50 (1,5m x 3m) (incl btw, excl. montage)
⇒ Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina

pvc afsluitingen

2. Pvc tuinscherm

Een pvc tuinscherm in de vorm van panelen is volledig afgesloten en biedt daarom veel privacy. Meestal wordt gekozen voor exemplaren waarbij zowel de palen als panelen uit pvc zijn gemaakt. Gezien het lichte gewicht zijn tuinschermen uit pvc, in tegenstelling tot schermen uit andere materialen, makkelijk en snel te plaatsen.

Een tuinafscheiding in pvc staat niet gelijk aan een fake, plastic look. Integendeel, er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden bij kunststof. Zo zijn er pvc panelen beschikbaar met een beton- of houtlook. Zo combineer je de look die jij wil met de vele voordelen van pvc als materiaal.

Gemiddelde prijs: €40 – €130 per lopende meter (incl. btw, excl. montage)
⇒ Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina

pvc tuinschermen

3. Pvc hekwerk

PVC hekwerk heeft dezelfde interessante voordelen als andere afsluitingen in PVC. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam, …. PVC hekwerk is glad van structuur en beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren.

Gemiddelde prijs: Vanaf ± €75 per m² (incl. btw, excl. montage)
⇒ Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina

pvc hekwerk

4. Pvc zichtdoek

Een pvc zichtdoek wordt doorgaans gebruikt in combinatie met een draadafsluiting, tuinmatten, … om inkijk tegen te gaan. Zichtdoeken zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en eenvoudig te bevestigen door ze aan de bestaande afsluiting vast te maken of er draad doorheen te steken.

Gemiddelde prijs: Vanaf ± €25 (1m x 10m) (incl btw, excl. montage)
⇒ Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina

PVC zichtdoek

Tuinscherm PVC vs. composiet

Een waardig alternatief voor een pvc tuinscherm is een composiet tuinscherm. Waar pvc eerder gelijkstaat aan kunststof, is composiet een combinatie van kunststof met hout- of bamboevezels. Een voordeel van composiet t.o.v. pvc is dan ook de treffende gelijkenis met hout in combinatie met de gunstige eigenschappen van kunststof als materiaal.

Er zijn 2 soorten composiet tuinschermen. WPC tuinschermen, die bestaan uit houtvezels en kunststof, en BPC tuinschermen, die bestaan uit bamboevezels en kunststof. BPC is duurder maar wel harder en sterker dan WPC.

Voor een composiet tuinscherm betaal je, afhankelijk van de afwerking, €140 tot €200 per lopende meter (incl. btw, excl. montage). Vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

Meer uitgebreide info en prijsvoorbeelden van tuinafsluitingen in composiet en andere materialen vind je op https://www.omheining.be/

 

Is doe-het-zelven een goed idee?

Een tuinafsluiting zelf plaatsen kan, maar hou er rekening mee dat dat enige tijd en handigheid vraagt. Bovendien moet je zelf al het nodige materiaal voorzien en zijn fouten tijdens doe-het-zelven snel gemaakt, wat de kosten snel kan doen oplopen.

Door een vakman in te schakelen voor het plaatsen van jouw pvc afsluiting bespaar je jezelf niet alleen tijd en moeite. Je verzekert jezelf ook van een mooi resultaat en kwaliteit op lange termijn. Bovendien zal een vakman jou met al zijn kennis en ervaring correct advies kunnen geven om de juiste beslissingen te nemen.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor het laten plaatsen van een pvc tuinafsluiting? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina of via onderstaand formulier.